Cum Integram Iubirea? Interviu cu Dr. Ovidiu Dragos Argesanu

Unul din scopurile pentru care suntem aici pe pamant este sa invatam sa iubim si sa integram iubirea pentru Tot si Toate. 🙂

I-am adresat mai multe intrebari celui care a studiat si cercetat aceasta tema.
Astazi un interviu cu Ovidiu Dragos Argesanu, doctor, terapeut, scriitor.

Ce este Iubirea de sine? Cum invatam sa ne iubim pe noi insine?

Stiti care e cea mai mare problema a poporului roman? Este neiubirea de sine. Neiubirea de sine apare din sadirea sentimentului de culpa. Vi s-a sadit sentimentul de culpa, sunteti vinovati, o sa va duceti in iad. Neiubirea de sine se manifesta in viata. Cand nu te iubesti pe tine nu iti poti manifesta potentialul maxim. Orice lucru care nu e corect in mine imi blocheaza energia si puterea interioara, spiritul. Problema este ca au luat modelul Christic si l-au pervertit.

Iisus a venit pe pamant ca sa va faca egali. Egalii lui. Sa va aduca inapoi la egalitate. Iar Biserica l-a pus pe piedistal. Nu aveti o relatie cu Iisus pentru ca l-au pus pe un piedistal. Dar nu e El. Ci modul in care a fost pus. Si automat v-ati situat in postura de rob, de victima. Nu s-a inteles menirea Lui. E destul ca a fost El jertfa, nu trebuie sa fiti voi toti. Daca El a murit pe cruce, noi murim pe trei cruci. Si atunci, nu va stiti locul in acest Univers.

Neiubirea de sine vine din necunoasterea de sine. Nu stiti cine sunteti, nu stiti ce cautati pe planeta asta. Nu stiti care sunt potentialele voastre. Sunteti pe pamant sa ganditi, sa simtiti, sa traiti viata voastra. Sa fiti voi cu bunele si cu relele voastre, sa fiti autentici.

Asta presupune sa ma cunosc, sa imi cunosc si sa-mi integrez umbra, sa nu o neg, sa o recunosc, sa o manifest. Iubirea de sine presupune manifestarea mea in toate planurile. Nu va pierdeti in orgolii, in relatii, in altii. Daca un lucru te face sa iti pierzi identitatea nu e de la Dumnezeu.

Duhovnicii vorbesc despre unitatea in diversitate. Este important sa ramaneti voi. Pun foarte mult pret pe dezvoltarea sinelui, nu pe lepadarea sinelui. Dumnezeu prefera oamenii care gandesc. Are nevoie de parteneri. Supusi a avut pana la cadere. Dumnezeu nu are nevoie de robotei. De aia sunteti pe pamant, sa diferentiati adevarul de neadevar.

Cum invatam copiii sa iubeasca?

Daca ati vazut un copil crescand, vedeti ca la un moment dat el incepe sa dezvolte emotiile, incepe sa simta. Dar stiti cand incepe sa simta un copil? Un copil incepe sa simta in masura in care este iubit. Pentru ca asta face diferenta dintre oameni. Iubirea parintilor, a bunicilor, a celor din jur, ii face sa simta iubirea. Ei nu au o iubire initiala. Nu au cum. Ceea ce ii face pe ei ca sa inceapa sa simta emotiile, este existenta in ei a sufletului, care rezoneaza cu iubirea celorlalti. Copiii crescuti fara iubire au o problema in capacitatea de a manifesta iubirea. Asta nu zic io, asta o zic statisticile. De asta e foarte importanta iubirea pe care o dati copiilor vostri. Asta ii face sa inteleaga, sa simta iubirea. Dupa aia in timp se dezvolta gandirea. In perspectiva, pe scara evolutiei, iubirea este superioara.

Ce este sufletul? De ce este important sa ne ascultam sufletul?

Invatati sa va refaceti sufletul si sa va cresteti sufletul, sa invatati si sa simtiti cand nu sunteti cu totul. Sa vi-l curatati, sa vi-l aduceti inapoi. Sa invatati sa simtiti atunci cand nu aveti sufletul la voi. Ai suflet, te bucuri. Ai suflet, iubesti. Ai suflet, simti. Ai suflet, ai placeri. Nu ai suflet, nu ai nimic. Se darama toate. Atat de important este. Nici iubirea nu mai e iubire cand nu e suflet. Daca te rogi si tii post, intr-o zi ti-l aduci inapoi.

Iubirea e un Dar. Asta incerc sa va explic. Este un Dar Divin. Si m-as bucura pentru voi sa aveti acest Dar. Ati observat ca totul e mai frumos atunci cand iubesti? De ce? Pentru ca prin iubire ajungi la esenta.

Cresteti incepeti sa va tresare sufletul, sa se incalzeasca sufletul si va indreptati catre o relatie, o persoana. Sufletul ca esenta divina contine programe caii pe care trebuie sa mergem. Dintr-o perspectiva pana la un anumit nivel viata noastra trebuie sa urmeze sufletul. Si sa mergem pe calea sufletului.

De ce? Pentru ca el exprima clar voina divinitatii, de scanteia divina din noi, facand ceea ce va indeamna sufletul nu faceti altceva decat vointa divina, si ceea ce priveste calea voastra. Problema este cand intri in contradictie cu sufletul tau.

Ma gandeam ca acum multi stiu sa programeze sufletul, sa influienteze, fie ca e vorba de magie, ca e vorba de cunoastere spirituala. Ma gandeam, bine bine, si? Si atunci mi-a venit un raspuns simplu: „Nimeni nu poate sa faca nimic nici macar rau, fara stiinta Tatalui. Pana si relele se intampla cu acordul lui Dumnezeu”.

Si atunci, chiar daca nu am cunoastere, chiar daca nu stiu sa ma curat, sa imi curat sufletul, regula tot aceeasi ramane sa fac ceea ce simt. Simt sa fac un lucru, fac, simt sa nu-l fac, nu il fac. Indiferent de situatia in care va aflati, fie ca e vorba de un job, sa va cumparati o casa, masina, rugati-va si daca simtiti ca e bine, faceti-o.

Exista iubire la nivel de sine?

Sinele este acea parte din noi care vine, se intrupeaza, si pleaca. Din perspectiva mea exista vieti anterioare. De asta se ocupa hipnoza, etc. Si asa se manifesta iubirea care vine din alte vieti. Foarte frumos.

Insa, sa stiti ca sunt cazuri destul de rare si aici intalnim relatii dintre oameni care s-au iubit in alte vieti, da, corect. Numai ca inte timp, au mai avut 2-3 vieti, unii au luat-o pe lumina, altii pe intuneric, au alte conceptii. Si daca pe undeva s-au iubit la nivel interior, e ca si atunci cand pleci de acasa, crezi ca mai ganditi la fel ca si colegii de joaca? Credeti ca nu mai gandim cu parintii noastri, dar cu prietenii din copilarie.

Pai imaginati-va ca in relatia cu iubirile din alte vieti sunt secole, sunt mai multe vieti. Unul poate sa evoluieze, altul poate sa nu. Si atunci apare discrepanta, diferenta de gandire, de raportare la evenimente, si chiar daca exista iubirea, experientele te schimba.

Cum te poate schimba o experienta in rau? In functie de decizia si atitudinea pe care o ai la momentul respectiv. De aia suntem obligati sa trecem prin ele. Pe unele le trecem mai usor pentru ca avem in noi raspunsurile corecte, pe altele le repetam.

Daca ar fi sa luam ziua de azi si sa o facem atemporala si sa o transformati intr-un moment de cotitura, transformare, treapta a vietii voastre spirituale, adica un t zero al evolutiei voaste, atunci ar trebui sa incepeti sa vedeti incepand de azi si mai incolo.

Te-ai mai certa daca mori sau omul de langa tine moare maine? Te-ai mai supara daca iti lovesti masina, daca stii ca mori maine? Pai nu are nici o importanta.

Stii ce iti ramane daca stii ca pleci maine? Faptul ca mai poti sa iti ceri iertare, faptul ca nu ai iertat. Faptul ca nu ai mangaiait cand trebuia, faptul ca nu ai spus o vorba buna, etc.

Care este diferenta dintre iubire si indragosteala?

Voi aveti senzatia ca iubirea este acel sentiment care va incalzeste sufletul. Si aici toti am avut o problema in a confunda iubirea cu indragosteala. Pentru ca intalnesti multe feluri de iubire in viata si primul pe care il simti este iubirea parintilor fata de tine si a celor din jur. Dupa care apare indragosteala.

Ce este? Ar fi important de stiut diferenta intre iubire si indragosteala. Imi pare rau sa va spun, insa indragosteala este un program. Program fara de care noi oamenii nu ne-am inmulti. Este ceea ce ne face sa fim cu cineva, sa ne dorim sa fim in cuplu, sa avem o familie.

Daca studiati mai multe sisteme sociale, fiecare are o alta modalitate de abordare a evolutiei, o alta modalitate de abordare a inmultirii la oameni. Indragosteala este o proiectie, fiecare isi creeaza in copilarie un program care il face sa isi doreasca un anumit tipar de persoana, un anumit tipar de iubire. Si la un moment dat acest tipar i se potriveste cuiva, ca forma, atitudine. La barbate e mai simplu. Tiparele noastre sunt foarte simple. La doamne, au si ele tiparele lor, apropo de inaltime etc. In momentul in care tiparul acesta corespunde imaginii noastre despre iubire, noi ne proiectam sufletul nostru asupra persoanei.

E minunata starea de indragosteala. Si aici apar oamenii care sunt indragostiti de indragosteala, care traiesc tot timpul iubiri noi, pentru ca in realitate nu sunt capabili sa iubeasca si sunt dependenti de sentimentul pe care il da indragosteala. Le trece foarte repede. Momentul in care trece acea luna de miere, si oamenii se arata asa cum sunt in realitate, nu le ajunge iubirea pe care poate sa o manifeste un om.

Care este diferenta intre iubirea noastra si iubirea pe care o manifesta Dumnezeu prin noi?

Exista iubirea pe care o manisfesta Dumnezeu prin noi. Iubirea de la nivel de sine este diferita de iubirea de la nivel de inima. Exista doua tipuri de iubire de la nivel de suflet. Adica indragosteala.

Si stiti iubirea care iti deschide inima? Aia nu e a noastra, este iubirea lui Dumnezeu care se manisfesta prin noi, deschide chakra inimii. Si cei mai multi oameni confunda iubirea lor cu iubirea lui Dumnezeu pentru persoana de langa. Si atunci sa stiti ca sunt diferente mari intre aceste iubiri.

Iubirea lui Dumnezeu fata de noi nu se iepuizeaza, insa exista un moment in care nu o putem manifesta. De ce? Daca fac lucruri care nu sunt atat de bune, ma transform intr-un bec opac, si nu mai sunt capabil sa transmit lumina, nu inseamna ca nu exista iubirea lui Dumnezeu. Exista, doar ca nu pot sa o transmit io. Si atunci trebuie sa curat becul ca sa transform si sa emit lumina lui Dumnezeu.

Care sunt limbajele iubirii?

Iubim. Fiecare isi manifesta iubirea in felul lui. Mi-a fost destul de greu sa inteleg treaba asta. Mi-a trebuit ceva timp, sa dau peste cartea “Cele cinci limbaje ale iubirii”, si sa inteleg ca avem limbaje de iubire diferite. Niciodata un om nu se poate schimba radical, fiecare avem modalitatile noastre de exprimare a iubirii. Unii au nevoie de tandrete, altii au nevoie de sex, daruri, servicii, timp petrecut impreuna, de recunoastere. Fiecare pune pret pe ce are nevoie el. Evident ca nu ti se ofera iubirea in limbajul tau si aici apare problema in cupluri.

Care este cea mai inalta dovada a iubirii?

Cea mai inalta forma de dovada a iubirii este iertarea. Asa cum poti sa ierti unui copil orice iti face asa ar trebui sa ierti oricarui om, sa iubesti si sa ierti orice. Iubirea a fost adusa de Buddha, nu de Hristos. Dar ce e important, Buddhistii au iubirea fata de orice, Hristos a adus insa cea mai importanta forma a iubirii, care este iertarea.

Ce ati putea spune despre Dumnezeul Primordial? Despre TAO / DAO?

In primul rand ca sa lamurim un lucru care e clar. Io nu cred ca manifestarea Dumnezeului biblic este aceeasi cu manifestarea Dumnezeului Primordial. Adica nu cred, din perspective mea, stiu.

Si atunci pentru mine Dumnezeu este acel ceva care a existat inainte de toate si  din care izvorasc toate. Daca tot ceea ce vedem, daca tot Universul asta a aparut dintr-un punct si contine informatii si energie si particule, in realitate este esenta din El. Adica principiul “Oare nu ati inteles ca Eu sunt intr-u Tatal si Tatal este intru Mine?”.

Principiul Masculin Divin si Principiul Feminin Divin se manifesta in fiecare moment in oricine si in orice. Daca prin noi se manifesta Principiile Divine, prin noi se manifesta viata, si Scanteia Divina, asta nu inseamna oare ca Dumnezeul din noi este constient in fiecare clipa de toate suferintele si toate bucuriile noastre? Si atunci credeti ca Dumnezeu va vrea nefericiti? Ar insemna sa fie propria lui nefericire.

Daca accepta nefericirea noastra, accepta ca pe o lectie, ca pe o durere fizica care iti spune ca pe undeva gresesti, daca suferim inseamna ca de fapt noi gresim. Nu e nimeni vinovat de suferinta noastra. Nici macar Dumnezeu, nici macar dusmanul nostru. Suferinta noastra e cauzata de atitudinea pe care o avem noi, de reactia pe care o avem noi in anumite situatii.

Ce este iubirea neconditionata? Cum invatam sa iubim neconditionat?

Apropo de iubirea in cuplu. Ce e cu ea? De ce doare? Doare pentru ca nu suntem capabili sa iubim neconditionat. Doare tocmai pentru ca avem asteptari de la celalalt. Doare pentru ca avem o imagine asupra modului in care ar trebui sa se comporte cineva care ne iubeste. Doare pentru ca ceea ce face persoana respectiva nu este in conformitate cu ceea ce astept io. Doare pentru ca nu poate sa iti ofere, nu vrea. Doare pentru ca nu corespunde nevoilor tale.

Cred ca iubirea suprema pentru un om este atunci cand stii ca omul pe care il iubesti este cu altcineva, face dragoste cu altcineva si tu continui sa il iubesti, si daca va e greu e clar ca nu ati ajuns acolo. Mie recunosc ca imi e greu.

Iubirea fata de copiii nostri e mai aproape de iubirea neconditionata. Iubirea presupune sa ii acorzi celuilalt ceea ce are nevoie.

Incercati sa vedeti in ce masura iubti voi inauntru vostru, orice. Nu poti sa inveti iubirea decat in contact cu. De aia suntem pe pamant. Sa experimentam iubirea in toate formele ei. Ca e vorba de animale, plante, copii, femeie, barbat. Corpul acesta ne este ingaduit special ca sa experimentam. Problema nu e in ce faci ci ceea ce intelegi din ceea ce faci. Orice lucru pe care il intelegi corect o sa vezi ca te duce pe o cale. Tot ce intelegi prost la un moment dat, Universul iti demonstreaza ca nu e asa.

De ce iubirea este o treapta in evolutia spirituala?

Foarte simplu. Ati iubit. Nu e nici o persoana care nu s-a  indragostit, cel putin. Este ca ati inceput sa faceti compromisuri? Este ca ati inceput sa calcati pe egoul vostru? Este ca ati inceput sa fiti mai ingaduitori? Toleranti, blanzi?

Perioada aia te schimba. Te cizeleaza. Si incepi sa te schimbi. Te schimba suferinta. Te schimbi sa nu o superi pe ea, dupa aia te schimbi sa nu ii superi parintii. Toti ne schimbam intr-o relatie de iubire. Tot intelegi ceva. Atunci cand iubesti incerci sa vezi ce ii place, sa ii oferi ce are nevoie. Cu ocazia asta afli lucruri noi.

Cel mai mult te schimba relatiile toxice. Pentru cine vrea traire cu adevarat de cuplu, adrenalina. Inveti in 2 ani cat intr-o viata. Sunt relatii karmice. Oamenii invata intr-un timp foarte scurt si traiesc lucruri pe care in mod normal ar putea trai cat intr-o viata.

Cum e cu iubirea detasata?

Invatati sa iubiti detasat. Stiti cum am invatat iubirea detasata? Am invatat-o de la copii. Nu e bine sa fii atasat de lucruri pentru ca sufletul tau ramane acolo. Imaginativa ca trebuie sa plecati maine si ce va luati cu voi.

Orice atasament va ia din suflet. Atasamentele va fac sa nu puteti iubi cu totul. Sunt atasat de o persoana, sufletul meu ramane acolo, sunt atasat de parinti, sufletul meu ramane acolo, sunt atasat de un lucru, sufletul meu ramane la el. Stiti ca oamenii bogati sunt mai putin atasati decat cei saraci?

Intelegand iubirea si iubind lucrurile si fiintele cu detasare iti reintregesti sufletul. Apoi se transforma in constiinta, dupa care in gandire, incepi sa intelegi lucrurile, si incepi sa accesezi ganduri de vibratie mare, si cand se duce mai sus se transforma in Supraeu. Si de aici mai e un pas catre Supraconstiinta.

Orice lucru pe care il intelegi corect, despre divinitate, iubire, sex, se transforma in Supraconstiinta. Noi traim in Supraconstiinta. Toata lumea crede ca Supraconstiinta este undeva. Ea e aici. Si ceea ce ne desparte de Dumnezeu, de Supraconstiinta, este gandirea noastra. Schemele de gandire, programele negative, frustrarile, fricile, neiertarile, toate ne impiedica.

Iubirea aia daca inveti sa o gestionezi, poate deveni treapta atunci cand o intelegi. Important sa vezi cand e treapta, cand e frana.

Ce este iubirea divina si cum se manifesta?

Iubirea divina este acea iubire care este precum a bunicilor fata de nepoti. Este ingaduitoare. Sa priviti oamenii cu intelepciunea si ingaduinta unui batran, ca asa sunt ei. Asa face Dumnezeu. El este ingaduitor.

Asteapta sa invatam din experientele prin care trecem, pentru ca avem nevoie, pentru ca trebuie sa ne eliberam de un experiment, de o nevoie, ca sa poti sa mergi mai departe. Ca sa-ti vezi de viata si de urcusul tau.

Ce ne determina pe noi ca si spirite?

In aceeasi situatie doi oameni aleg sa aiba atitudini diferite. Ceea ce ne determina pe noi ca spirite este atitudinea noastra ca si spirite, este atitudinea noastra relativ la situatiile prin care trecem.

De exemplu: Doi oameni se ciocnesc la semafor. Pot sa aleaga sa se injure, sa se bata, pot sa aleaga sa isi faca o amiabila, pot sa aleaga sa se duca in justitie, pot sa aleaga sa se bata intre ei. Este vorba de atitudine.

Cum ma raportez io la o situatie? Se spune ca oamenii care au facut fapte mari, se va spune despre ei ca in realitate este important ce fac nu atat in faptele marete, pentru ca in spatele lor a fost tot Dumnezeu, si ceea ce ii determina pe ei ca spirite este atitudinea pe care au avut-o in faptele mici.

Ceea ce ne caracterizeaza pe noi este cum ne manifestam noi relativ la familie, copii, parinti, frati, sefi, subalterni, iubite, iubiti, soti, sotii. In profunzime noi suntem caracterizati dupa modul in care ne raportam la ceilalti.

Sursa pozei: lifespirit.tv

Daca ti-a fost de folos acest articol, da-l mai departe 😉 Sharing is caring!
Da like paginii Iubirea Ca Un Mod de Viata, pentru a fi la curent cu ce voi posta. Promit sa vin cu informatii utile si faine!

Reclame

2 gânduri despre „Cum Integram Iubirea? Interviu cu Dr. Ovidiu Dragos Argesanu

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: